FacebookTwitterVKontakteПідписатися на RSS

Шановні батьки!

Шановні батьки!

У сучасному цифровому світі соціальні мережі стали частиною повсякденного життя не тільки дорослих, а і дітей. І оскільки діти стають дедалі більше освіченими у використанні гаджетів та інтернет-мережі, важливо, щоб батьки виявляли пильність до безпеки, коли діти перебувають в онлайн-просторі, зокрема і в соціальних мережах.

Тому необхідно:
1. Створити надійний та чіткий пароль.
2. Налаштувати приватність (регулярно перевіряйте налаштування профілю конфіденційності вашої дитини).
3. Перевіряти інформацію у профілі дитини (переконайтеся, що вона не публікує особисті дані, номери телефонів, дату та місце народження, адресу проживання, місце навчання та роботи батьків, паспортні дані тощо).
4. Блокувати речі, які є неприємними (у всіх соціальних мережах є можливість повідомляти про зловживання або вміст/інформацію, що погрожує).
5. Спостерігайте за спілкуванням дитини з новими людьми в соціальній мережі ( вона ніколи не повинна погоджуватися на зустрічі в режимі офлайн, запити друзів від незнайомців можуть містити чимало небезпек: це можуть робити, щоб переслідувати людей або красти їхню інформацію, щоб заподіяти шкоду).
6. Вимикайте відмітки (вимкнути служби локації в облікових записах соціальних мереж під час розміщення коментарів або обміну фотографіями/ відео).
7. Дбати про репутацію онлайн ( розкажіть дитині що від того, як вона себе поводить і що пише в соціальній мережі, залежитиме те, як її сприйматимуть).
Пам’ятайте, щоб дитина відчувала усі переваги соціальних мереж, батькам варто надати необхідні знання та навички, щоб максимально убезпечити перебування в онлайн-середовищі.
Кiлькiсть переглядiв: 39