FacebookTwitterVKontakteПідписатися на RSS

Рідна мова в рідній школі!....

Під таким гаслом вчителі-філологи ЗОШ №2 проводили 21 лютого уроки словесності , які були присвячені Міжнародному дню рідної мови.
Про духовний подвиг відомих слов’янських лінгвістів, коли у світі та Україні почали відзначати День рідної мови – ці та інші питання обговорювалися на мовознавчих хвилинках (уч. Вапірова К.М., Жук Г.Г.), що пройшли в багатьох класах.
Позмагалися в мовознавчих батлах, вікторинах, узяли участь у квестах і флешмобах ( хоча і дистанційно, але з вогником ) учні 5,6,7-их класів (уч. Ходикіна І.І, Русанова О.П., Золотухіна Н.В., Пасякова Т.С., Калина Г.Л.).
Учні 5-А класу(уч.Скиртач Н.В.) на уроці української мови презентували виготовлені ними лепбуки з теми «Лексикологія» , а на уроці української літератури зустрічалися з автором лінгвістичної казки « ГарбузКо» учителем Ганзіною В.О.
На «Лінгвістичному ярмарку» «торгувалися» за бали, перевіряючи свої знання з мови, учні 11-А кл. А дивувалися з цікавинок про українську мову та писали міні- диктанти учні 9-Б кл.(Скиртач Н.В., Золотухіна Н.В.).
І ,звичайно, лунала поезія ,виконана від щирого серця дітьми та їх наставниками:
Велична, щедра і прекрасна мова,
Прозора й чиста, як гірська вода, —
То України мова барвінкова, —
Така багата й вічно молода!...

Більше фото за посиланням: wym-1645468743465

Кiлькiсть переглядiв: 94