FacebookTwitterVKontakteПідписатися на RSS

23.11.2018учні 10-11 класів під керівництвом вчителів історії Анисенко Дмитра Миколайовича та Нікуліної Юлії Іванівни стали учасниками історичної науково-практичної шкільної конференції «Правда про Голодомор»

23.11.2018учні 10-11 класів під керівництвом вчителів історії Анисенко Дмитра Миколайовича та Нікуліної Юлії Іванівни стали учасниками історичної науково-практичної шкільної конференції «Правда про Голодомор», яка була присвячена 85 роковинам найстрашнішого Голодору в історії українського народу. Мета заходу: висвітлення аспектів теми Голодомору 1932-1933 років в Україні, що потребують подальшого розслідування, скласти цілісну об’єктивну картину цього історичного явища.

Юнаки та дівчата підготували доклади на теми:

  • Причини та передумови Голодомору в Україні;
  • Західні джерела ЗМІ про Голодомор;
  • Юридичний аспект;
  • Висвітлення Голодомору засобами мистецтва.

Учні прийшли до висновку, що кожен народ має власну історичну пам’ять – сукупність знань та масових уявлень суспільства про спільне минула. Історична пам’ять поділяється на холодну і гарячу. Холодна – стосується питань безпосередньо не пов’язаних із життям сучасного покоління, які не викликають сильного емоційного сприйняття. Тема Голодомору ж відноситься до гарячої історичної пам’яті, тому що ще живі свідки цієї страшної трагедії, яка не обійшла стороною жодної української родини.

Наприкінці директор школи Мелай Римма Вікторівна зазначила, що ми повинні знати правду про терор голодом 30-х років минулого століття передусім для того, щоб запобігти повторенню подібних трагедій у майбутньому та запросила присутніх на загальноміську акцію «Запали свічку».

Кiлькiсть переглядiв: 102