FacebookTwitterVKontakteПідписатися на RSS

09.11.2019 в школі пройшов День писемності та мови

09.11.2019 в школі пройшов День писемності та мови, який розпочався ранковим марафоном «Я знаю українську!», де учні 7-Б класу під керівництвом вчителя української мови Жук Ганни Геннадіївни пропонували дорослим та дітям перевірити свої знання з української мови, а саме: назвати українських письменників та зробити переклад українською слів, витягнувши папірець з мовного кошика.

На першому уроці розпочався І (шкільний) етап ХІХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, на який прийшли учні-представники 4-10 класів, що пройшли відбірковий тур у своїх класах. Директор школи Мелай Римма Вікторівна привітала школярів та кожному побажала перемоги. Організувало проведення конкурсу шкільне методичне об’єднання вчителів української мови.

Об 11.30 учні, прослухавши трансляцію під керівництвом заступника директора з НВР Ходикіної І.І., мали можливість перевірити свою грамотність, долучившись до Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності, мета якого єднання навколо мови.

Протягом дня в усіх класах пройшов мовний флешмоб «Моя мова світанкова», на якому у цікавій ігровій формі відбулися змагання знавців української мови.

Чудовим підсумком дня стало те, що йдучи додому учні бажали один одному гарного відпочинку на вихідних українською мовою та пропонували з понеділка продовжити спілкуватися нею на перервах.

Більше фото за посиланням:wym-1542180305104

Кiлькiсть переглядiв: 148